maanantai 6. syyskuuta 2010

Etiopialainen jauhelihakastike ja bulguuri

Epämääräistä pöperöä parhaimmillaan. Meillä kastike ja bulguuri sekoitetaan. Kastikkeen voi tarjota myös riisin kanssa.

Etiopialainen jauhelihakastike (4:lle, Paras Keittokirja No 4)

400 g naudan jauhelihaa
2 sipulia
2 tomaattia
2 rkl ruokaöljyä
1 rkl voita
suolaa
1 tl chilijauhetta
1/2 tl cayennepippuria
1 tl inkivääriä
2 munaa
1/2 dl karkeaksi hienonnettua persiljaa

Kuori ja hienonna sipulit. Kalttaa tomaatit ja viipaloi ne.

Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla. Paista jauheliha murumaiseksi. Sekoita joukkoon sipulit ja tomaatit ja mausta. Jos haluat tulisempaa, käytä enemmän cayennepippuria. Öljyyn säilötty chilikin antaa kivan makuvivahteen.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Riko munien rakenne kulhossa, ja sekoita ne kastikkeeseen. Hauduta vielä 3-4 minuuttia, ja lisää lopuksi persilja.


Bulguuri (4:lle)

2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
4 dl bulguuria
6 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
jotain yrttimaustetta, esim. oreganoa

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota valkosipulia hetki ja lisää sitten bulguuri. Pyörittele bulguuria öljyssä pari minuuttia. Kaada vesi kattilaan. Lisää kasvisfondi ja hyppysellinen yrttimaustetta. Anna kiehua n. 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja peitä se kannella. Anna muhia vielä toiset 5 minuuttia.

Bulguuria eli rikottua vehnänjyvää saa edullisimmin etnisistä kaupoista (turkkilaisista). Kokeile myös tummaa bulguuria, sekin on hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti